Särskilda uthyrningsvillkor

ALLMÄN INFORMATION

Att hyra en husbil innebär frihet och ger ett enkelt och bekvämt sätt att resa. Som hyrestagare har man dock också skyldigheter och det är viktigt att förstå att man lånar ett fordon som man är skyldig att behandla som om det vore ens eget.
Vi tillämpar de allmänna uthyrningsvillkoren antagna av Biluthyrningsbranschens riksförbund (BURF) i samråd med Konsumentverket.

SÄRSKILDA UTHYRNINGSVILLKOR

Uthyrningsperioder
Under högsäsong (vecka 22-35 juni, juli, aug) hyrs husbilar ut per vecka (fredag-fredag).
Under lågsäsong (vecka 14-22, 36-40) hyrs husbilar ut i första hand per vecka, därefter i mån av tillgång per weekend (fre-mån).

Bokning
Bokning av hyrbil sker antingen via telefon, e-post eller hos oss i Mora, ingen bokningsbekräftelse ges, bokningen är bindande.
Bokning av weekendhyra under lågsäsong kan endast ske under samma vecka som utlämning önskas.

Avbokning
Avbokning skall göras 4 veckor innan hyresdagen, annars debiteras halva hyran.

Besiktning
Vid utlämning ska hyrestagaren besikta hyresobjektet både in- och utvändigt för att sedan godkänna besiktningsrapporten på hyresavtalet.

Försäkringar
Uthyraren ansvarar för att hyresobjektet är försäkrat. Hyrestagaren ansvarar för att personliga saker som finns i hyresobjektet är försäkrat, vanligtvis via hemförsäkring. Husbilen har en vagnsskadeförsäkring med en självrisk på 12 000 kr per skada. Skada som utgör lägre belopp debiteras med faktisk kostnad. Självriskreducering för 1 200 kr kan köpas i samband med utlämning vilket reducerar självrisken till 50 %.

Krav hyrestagare
Minimiålder på hyrestagaren är 25 år och man måste ha haft svenskt körkort i minst 3 år. Varje hyrestagare kontrolleras för betalningsanmärkningar samt eventuell förekomst i BURF:s spärregister.

Vid skada
Vid eventuellt fel på husbilen eller om husbilen är inblandad i olycka och skadas ska hyrestagaren kontakta uthyraren UTAN DRÖJSMÅL.
Om föregående hyrestagare skadar husbilen så att den inte går att bruka för nästkommande hyrestagare ska uthyraren i första hand ordna med ersättningshusbil. Om detta inte lyckas inom skälig försening kommer hela hyresbeloppet att återbetalas. Ingen annan ersättning kommer att utbetalas.

Utlämning och inlämning
Ut- och inlämning sker vid vår anläggning vid Tingsnäsvägen 21 A i Mora. Det är viktigt att tiderna för detta hålls.

Utlämning, fredagar kl 15-17
Inlämning, fredagar kl 09-11

Hitta till oss

Öppettider

Mån-fre 08.00-17.00
Lördag 11.00-14.00
Söndag Stängt
Lunch stängt 12.00-13.00
Mån-fre 08.00-17.00
Lördag 10.00-14.00
Söndag Stängt
Lunch stängt 12.00-13.00
Mån-fre 08.00-17.00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Lunch stängt 12.00-13.00