Gasolkontroll

Under rätt förutsättningar är gasol är ett säkert, miljövänligt och effektivt bränsle i husbilar och husvagnar. Våra campingfordon använder gasol till både värme, matlagning och kylskåp så det är en essentlig del i livet på resande fot.

Gasolsäkerheten är livsviktig!

Vagnen eller bilens gasolutrustning måste kontrolleras ordentligt inför varje säsong. Det räcker inte med en okulär besiktning, man måste provtrycka och kontrollera att alla delar i gassystemet fungerar som de ska. Varje år inträffar ett antal onödiga olyckor i Sverige i samband med gasolanvändning.

Sedan 2009 måste husbils- eller husvagnsägaren ta ett större ansvar för att försäkra sig om att gasolutrustningen är i säkert skick. Bilprovningen har längre inget ansvar för att genomföra provtryckningar.

Överlåt gärna till oss att utföra en gasolkontroll. Efter årligt test får du en dekal som kan uppvisas vid till exempel campingar eller andra som efterlyser bevis för genomförd gasolkontroll.
​​​​​​​

Boka tid för gasolkontroll

Du kan boka tid i vår verkstad för gasolkontroll eller så kommer vi till dig med vår servicebil och utför kontrollen på plats. Är ni flera på samma ställe delar ni naturligtvis på kostnaden för vår resa.

Boka gaskontroll

RING 0250-211 50
för att boka gasolkontroll.